Uutiset

Uutiskirje 1/2016

Maya Nepal ry:n uutiskirje 1/2016
Maya Nepal -kodissa hymyillään tänäkin vuonna

Nepalin viimekeväisten maanjäristysten seuraukset näkyvät edelleen sortuneina rakennuksina ja luhistuneina mielinä. Tiilistä ja pellistä kootut tilapäisasunnot ovat edelleen yleinen näky.Jälleenrakentamistyötä on hankaloittanut Nepalin uudesta perustuslaista lähtenyt poliittiinen selkkaus, jonka seurauksena Intian ja Nepalin välinen raja on suljettu.Se tarkoittaa humanitaarista katastrofia maassa, joka on riippuvainen Intiasta tuotavasta polttoaineesta, kaasusta, lääkkeistä sekä kulutustavaroista. Rajasulusta johtuva pahentaa työttyömyyttä, nostaa hintoja ja vaikeuttaa näin entisestään heikossa asemassa olevien ihmisten elämää.

Maya Nepal -kodissa jaksetaan kuitenkin vielä hymyillä. Toimittaja Anna Ruohonen vieraili siellä ja kirjoitti Mayan tyttöjen hymystä ja elämästä Lapin Kansaan:

“Maanjäristys tappoi huhtikuussa 9000 nepalilaista, miljoonat joutuivat muuttamaan kodeistaan. Maahan ei tällä hetkellä pääse polttoainetta ja kaasua. Mutta elämä jatkuu. Laitakaupunki Balkotissa lastenkodin tytöt ovat tyytyväisiä. He saavat käydä koulussa.”

Lue täältä Lapin kansassa julkaistu artikkeli
Nepalilaisia käsitöitä Maya Nepal ry:n hyväksi
Maya Nepal ry:n tuotteita myytiin jälleen Helsingin Senaatintorin Tuomaan markkinoilla. Samoja eettisesti tuotteita käsitöitä voit tilata edelleen Sansaarshopista. Yrityksen voitto ohjataan Maya Nepal ry:n toimintaan.
Tilaa nepalilaisia käsitöitä täältä
Nuoret uskovat tulevaisuuteen
Viime kesänä useampi Maya Nepal -kodin nuori on aloittanut peruskoulun jälkeiset college-opintonsa. He ovat muuttaneet jaettuihin kimppakämppiin ja ovat tyytyväisiä mahdollisuudesta harjoitella itsenäistä elämää. Maya Nepal kustantaa heidän koulunkäyntinsä ja vuokransa. Osa nuorista on löytänyt opiskelujensa ohelle myös osa-aikatyötä.Raju opiskelee taidecollegessa ja on töissä Katmandun turistialueella sijaitsevan hotellin vastaanotossa. ”Elämä on kiireistä, mutta on mukavaa, kun on omaa rahaa. Haaveilen edelleen työstä musiikin parissa, mutta nyt on aika tehdä tätä työtä. Samalla voin koko ajan parantaa englannin kielen taitoa ja oppia uusia asioita.”

Kiitämme teitä kaikka tuesta vuonna 2015. Nepalilaiset lapset ja nuoret tarvitsevat jatkossakin pitkäkestoisia ystäviä, jotka auttavat heitä unelmoimaan ja luottamaan tulevaisuuteen. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi lahjoittamalla haluamasi summa kuukausittain tilille FI7255340520098017 viitenumerolla 220.Oikein hyvää vuotta 2016!Maya Nepal ry:n hallitus

©2016 Maya Nepal RyTämä uutiskirje on lähetetty Maya Nepal ry:n jäsenille ja kuukausilahjoittajille.Klikkaa tästä jos et enää halua uutiskirjeitämme.

Facebook Website

.